Grilované zeleninové špízy

Prísady na cca 8 špízov:

miešané bylinky (petržlenová vňať, pažítka, bazalka, tymián, rozmarín), 2 polievkové lyžice olivového oleja, 4 polievkové lyžice chuťovo neutrálneho oleja, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 1 strúčik cesnaku, 1 malý baklažán (asi 350 g), 1 žltá paprika (asi 150 g), 300 g cukiet, 16 malých šampiňónov

Doba prípravy: 2 hodiny (z toho 30 minút tepelná úprava)

Z oleja, soli, korenia a byliniek pripravíme marinádu, ošúpeme cesnak a prelisovaný ho pridáme do marinády.

Baklažán umyjeme, odstránime stopku a nakrájame na kocky 2×2 cm veľké. Papriku nakrájame na štvrtiny, jadierka a vnútorné blanky odstránime a papriku umyjeme. Štvrtiny paprík nakrájame na 3 cm dlhé kúsky. Cukety umyjeme, očistíme a nakrájame na 2 cm hrubé plátky. Šampiňóny umyjeme a očistíme.

Zeleninu vložíme do marinády a postavíme na 1 a 1/2 hodiny do chladu. Predhrejeme gril v rúre. Zeleninu navlečieme na ihly a položíme na plech na pečenie. Za občasného otáčania grilujeme.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s