Zeleninový vývar so sezamovými závitkami

Prísady pre 4 osoby:

1 zeleninová cibuľa, 1 bobkový list, 3-4 klinčeky, 1 väčší zväzok polievkovej zeleniny, 1 zrelá rajčina, soľ, 1 čajová lyžička celého čierneho korenia, 3-4 zrnká borievky, sušený polievkový základ, olej, 1 vajce, 50 g špaldovej múky, 100 ml mlieka, trošku masla, 1 čajová lyžička sezamových semienok, 1 zväzok petržlenovej vňate

Doba prípravy: 1 hodina

Cibuľu ošúpeme a zapichneme do nej bobkový list a klinčeky. Zvyšnú zeleninu očistíme, umyjeme a rozkrájame na väčšie kúsky.

V hrnci rozpálime 2 PL oleja a opražíme v ňom pripravenú zeleninu. Zalejeme  cca jedným litrom vody, uvedieme do varu. Pridáme 1 ČL soli, čierne korenie, borievku. Na miernom ohni varíme približne 30 minút (až kým zelenina nezmäkne). 5 minút pred koncom varenia pridáme 1 ČL sušeného polievkového základu. Uvarený vývar precedíme.

Na závitky zmiešame mlieko, vajce, múku a štipku soli. Miešame kým cesto nie je hladké, potom necháme 5 minút odstáť.  Malú panvicu potrieme olivovým olejom a pečieme palacinky. Predtým, než palacinky celkom stuhnú, ich posypeme sezamom. Palacinky pevne stočíme tak, aby posypaná strana bola navrchu a nakrájame ich na prúžky.

Petržlenovú vňať umyjeme a nahrubo nasekáme. Vývar znovu zohrejeme, dochutíme a dáme doňho závitky. Podávame posypaný petržlenovou vňaťou.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s