Knedličky s čerešňovou omáčkou

Prísady pre 4 osoby:

500 g netučného tvarohu, 3 vajcia, 100 g múky, 120 g krupice, soľ, 50 g strúhanky, 40 g masla, 1 pohár zaváraných čerešní, 25 g maizeny, cukor

Doba prípravy: 1 a 1/4 hodiny

Tvaroh zmiešame s vajcami na krém, pridáme múku a krupicu, osolíme a necháme 30 minút odležať. Dostatočné množstvo osolenej vody uvedieme do varu.

Čajovou lyžičkou vykrojíme na skúšku jednu knedličku a necháme ju variť vo vriacej vode. Pokiaľ knedlička nedrží pokope, pridáme do cesta ešte trochu krupice. Mokrou polievkovou lyžicou vykrajujeme knedličky a dáme ich do vody. Necháme asi 12 minút variť, až sa vyplavia na povrch. Vyberieme ich dierkovanou naberačkou.

Strúhanku opražíme na masle a knedličky v nej obalíme.

Niekoľko pekných čerešní dáme bokom. Zvyšné čerešne a šťavu z kompótu dáme do hrnca. 3 polievkové lyžice šťavy dáme do pohára a zmiešame s maizenou. Vykôstkované čerešne rozmixujeme.

Čerešne varíme, za stáleho miešania pridáme rozmiešanú maizenu a povaríme. Čerešňovú omáčku podľa chuti dochutíme cukrom a ozdobíme odloženými celými čerešňami.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s