Cícer so špenátom a bylinkovým syrom

Prísady pre 4 osoby:

250 g cícera, sušený tymián, soľ, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 750 g listového špenátu, 2 polievkové lyžice chuťovo neutrálneho oleja, 50 g ovsených vločiek, 100 g čerstvého smotanového syra s bylinkami, čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok, čerstvo mleté čierne korenie, sójová omáčka

Cícer namočíme cez noc do vody.

Na druhý deň varíme cícer asi jeden a trištvrte hodiny v 1/2 litri vody s 1/2 lyžičky tymiánu a soľou.

Cibuľu a strúčik cesnaku ošúpeme a na jemno nakrájame.

Špenát preberieme a odstránime tvrdé stvoly. Umyjeme ho, sparíme vo vriacej osolenej vode (alebo v mikrovlnke) a necháme dobre odkvapkať.

Na veľkej panvici alebo v panvici wok rozohrejeme olej a cibuľu, cesnak a cícer na ňom opražíme. Pridáme vločky a tiež popražíme.

Pridáme špenát a čerstvý syr a necháme prehriať. Ochutíme muškátovým orieškom, korením, soľou a sójovou omáčkou.

Reklamy

2 responses

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s