Gratinovaná červená kapusta so pšenom

Prísady pre 4 osoby:

200 g pšena, 600 ml zeleninového vývaru, 2 malé cibuľky, 2 vajcia, 500 g netučného tvarohu, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 1 kg červenej kapusty, 1 malé kyslasté jablko, 1 polievková lyžica masla, 100 g plesňového syru, 100 g smotany, 100 ml mlieka, čerstvo mletý muškátový oriešok, tuk na vymazanie formy

Doba prípravy: 1 hodina

Pšeno prepláchneme horúcou vodou a varíme v 400 ml zeleninového vývaru asi 20 minút.

Cibuľu ošúpeme a na jemno nasekáme. Pšeno okoreníme polovicou cibuľky a vychladíme.

Do pšena vmiešame vajcia, tvaroh, soľ a korenie.

Očistíme červenú kapustu, umyjeme ju a nakrájame ju na štvrtiny, vykrojíme hlúbik a nakrájame na úzke pásiky. Jablko ošúpeme, nakrájame na štvrtiny a potom na tenké plátky.

Rozohrejeme maslo, podusíme na ňom zvyšnú cibuľku a pridáme červenú kapustu. Kapustu krátko popražíme a na miernom ohni prikryté podusíme 20 minút vo zvyšnom vývare s jablkom, soľou a korením.

Rúru predhrejeme na 175°C. Nákypovú formu vymastíme. Syr rozmixujeme so smotanou a mliekom a okoreníme soľou, korením a muškátovým orieškom. Červenú kapustu dáme do formy a na ňu rozotrieme pšenovú hmotu. Prelejeme syrovou smotanou a asi 30-35 minút zapekáme v rúre na strednej priečke pri teplote 160°C.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s