Pohánkový šalát s citrónovou smotanou

Prísady pre 4 osoby:

200 g pohánky, soľ, 250 g cherry paradajok, 80 g pikantného syru, 1 hlavička hlávkového šalátu, 1 kaleráb, 1 malá cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1 zväzok bazalky, 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy, 2 polievkové lyžice oleja, bylinková soľ, čerstvo mleté čierne korenie, trochu granulovaného zeleninového vývaru

Na citrónovú smotanu:

kôra a šťava z 1/2 chemicky neošetreného citrónu, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 2 polievkové lyžice kyslej smotany,  125 g napoly vyšľahanej smotany

Doba prípravy: 45 minút

Pohánku zalejeme vodou a asi dve minúty povaríme, zlejeme a schladíme. Potom ju varíme asi 15 minút v 400 ml slanej vody tak, aby sa nerozvarila. Potom precedíme, prelejeme studenou vodou a necháme vychladnúť.

Rajčiny umyjeme a rozkrojíme na polovice. Syr nakrájame na malé kocky. Šalát umyjeme, očistíme, osušíme a rozložíme na štyri taniere. Kaleráb ošúpeme a nahrubo nastrúhame. Rajčiny zmiešame s kalerábom, zvyšným šalátom, syrom a pohánkou.

Cibuľu a cesnak ošúpeme a na jemno nasekáme. Bazalku umyjeme a tiež nasekáme na jemno. Citrónovú šťavu zmiešame s troma polievkovými lyžicami vody, olejom, cibuľou, cesnakom, zeleninovým vývarom, soľou, korením a bazalkou. Marinádu vmiešame do šalátu a šalát rozdelíme na taniere. Všetky prísady na citrónovú smotanu zmiešame a podávame k šalátu.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s