Zeleninový hrniec s polentovými knedličkami

Prísady pre 3-4 osoby:

150 g kukuričnej krupice (polenty), 450 ml mlieka, 2 čajové lyžičky strúhaného syru, soľ, 2 polievkové lyžice čerstvého bylinkového syru, 400 g miešanej mladej zeleniny (napríklad fazuľové lusky, mrkva, stonkový zeler, pór, karfiol, hrášok, rajčiny), 250 g zemiakov, tymián, 1 zväzok petržlenovej vňate, 2 polievkové lyžice masla, 1 liter zeleninového vývaru, čerstvo mleté čierne korenie, sójová omáčka

Doba prípravy: 45 minút

Krupicu s mliekom uvedieme do varu a necháme asi 7 minút variť na miernom ohni za občasného miešania. Krupicu zmiešame so syrom, soľou a čerstvým syrom, necháme vychladnúť a vykrojíme z nej 30 knedličiek.

Zeleninu umyjeme a očistíme. Fazuľové lusky nakrájame asi na 2 centimetre dlhé kúsky, mrkvu a zeler na tenké plátky, pór na tenké kolieska a karfiol rozoberieme na malé ružičky. Hrášok olúpeme. Rajčiny prelejeme vriacou vodou, necháme jednu minútu pôsobiť, stiahneme šupku, odstránime jadierka a dužinu rozkrájame na kúsky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Bylinky umyjeme a jemne nasekáme.

Maslo rozohrejeme, zeleninu a zemiakové kocky na ňom krátko opražíme a potom zalejeme vývarom. Pridáme bylinky a varíme na miernom ohni asi 30 minút.

Polentové knedličky necháme v polievke ešte asi tri minúty zohriať. Polievku ochutíme soľou, korením a sójovou omáčkou.

Reklamy

One response

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s