Paštrnákovo-gaštanové krokety

Prísady na 10-12 kusov:

450 g paštrnáku, nakrájaného na malé kúsky, 115 g mrazených gaštanov, 25 g/2 polievkové lyžice masla, 1 prelisovaný strúčik cesnaku, 15 ml/1 polievková lyžica nakrájanej čerstvej petržlenovej vňate, 1 vyšľahané vajce, 40-50 g strúhanky, zeleninový olej na vyprážanie, soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Paštrnák dáme do hrnca s dostatočným množstvom vody. Privedieme do varu, zakryjeme a varíme 15-20 minút.

Mrazené gaštany dáme do hrnca s vodou, privedieme do varu a varíme 8-10 minút. Precedíme, dáme do misy a roztlačíme na kašu.

Maslo rozpustíme v hrnci a cesnak v ňom varíme 30 sekúnd. Precedíme paštrnák a roztlačíme s cesnakovým maslom. Vmiešame gaštany a petržlenovú vňať. Ochutíme soľou a korením.

Zoberieme približne 15 ml/1 polievkovú lyžicu zmesi a vytvarujeme malú kroketu, asi 7,5 cm dlhú. Každú kroketu ponoríme do vyšľahaného vajca a potom vyváľame v strúhanke.

V panvici zohrejeme trochu oleja a vyprážame krokety asi 3-4 minúty, pokiaľ sú chrumkavé a zlaté, pričom ich často otáčame, aby zhnedli rovnomerne.

Krokety osušíme na kuchynskom papieri a ihneď podávame.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s