Diabolská šošovica v župane

Prísady pre 4 osoby:

soľ, 150 g celozrnnej pšeničnej múky, 4 polievkové lyžice olivového oleja, 2 červené papriky, 2 červené feferónky, 2 strúčiky cesnaku, 2 cibule, 500 g zemiakov, 300 g šošovice, 1/2 l zeleninového vývaru, tymián, 1 čajová lyžička korenia kari, 3 polievkové lyžice rajčinového pretlaku, 1 polievková lyžica chuťovo neutrálneho oleja, 30 g slnečnicových semienok

Doba prípravy: 2 a 1/2 hodiny

1 čajovú lyžičku soli zmiešame s múkou. Pridáme 6 polievkových lyžíc vody a potom vmiešame olivový olej. Pridáme toľko vody, aby vzniklo vláčne cesto.

Cesto necháme odpočívať asi 1 hodinu v chladničke v boxe na zeleninu.

Rúru predhrejeme na 180°C.

Papriky a feferónky umyjeme, odstránime stopky, jadierka a štipľavé vnútorné rebrá a nakrájame na malé kocky.

Cesnak a cibuľu ošúpeme a tiež nakrájame nadrobno.

Všetku zeleninu zmiešame so šošovicou, zeleninovým vývarom, soľou, tymiánom, korením kari a rajčinovým pretlakom a naplníme do veľkej nákypovej formy. Z cesta vytvarujeme pokrievku, priklopíme ju na formu a dookola pritlačíme. Pokvapkáme olejom a posypeme slnečnicovými semienkami. Pečieme v horúcej rúre na strednej priečke pri teplote 160°C asi 1 hodinu a 10 minút.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s