Dyňový koláč

Prísady na 1 formu s priemerom 26 cm:

280 g pšeničnej celozrnnej múky, 120 g studeného masla, soľ, 4 vajcia, 1 kg dužiny z dyne (najlepšie dyňa Hokkaido), 80 ml zeleninového vývaru, 80 g creme fraiche, čerstvo mleté  čierne korenie, 50 g zelených tekvicových semienok, 150 g jemného plesňového syra nakrájaného nadrobno, tuk na vymazanie a múka na vysypanie formy

Doba prípravy: 2 hodiny

Múku, vločky masla a štipku soli si dáme na pracovnú plochu. S dvoma vajcami vypracujeme drobivé cesto, ktoré necháme 1 hodinu odpočinúť.

Dyňu bez semienok a vnútorných vlákien nakrájame na kocky a so zeleninovým vývarom dusíme asi 25 minút. Necháme okvapkať a rozmixujeme.

Vmiešame creme fraiche a zvyšné vajcia, osolíme a okoreníme. Rúru predhrejeme na 200°C.

Formu vymažeme tukom a vysypeme múkou. Cesto rozvaľkáme, rozprestrieme do formy a vytvoríme vyšší okraj. Na niekoľkých miestach vidličkou prepichneme. V rúre asi 5 minút predpečieme na strednej priečke pri teplote 180°C.

Dyňu zmiešame s tekvicovými semienkami, rozotrieme na predpečené cesto a posypeme syrom. Potom pečieme ešte ďalších 50 minút.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s