Nákyp z quinoy s pažítkovou omáčkou

Prísady pre 4 osoby:

250 g quinoy, 600 ml zeleninového vývaru, 400 g mrkvy, 2 vajcia, 100 g nastrúhaného syra gouda, soľ, čierne korenie, čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok, tuk na vymazanie formy

Na omáčku: 1 zväzok pažítky, 1 cibuľa, 1 čajová lyžička masla, 150 ml zeleninového vývaru, 100 g creme fraiche, 1 polievková lyžica jemnej špaldovej múky, 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy

Doba prípravy: 1 hodina

Quinou nahrejeme v hrnci, zalejeme vývarom a na malom ohni asi 15 minút varíme.

Mrkvu očistíme, nakrájame a po 5 minútach varenia pridáme ku quinoy.

Rúru predhrejeme na 200°C. Vymažeme bábovkovú formu s obsahom 1 a 1/2 litra.

Rozklepneme vajíčka a oddelíme žĺtky od bielkov. Do vychladnutej quinoy vmiešame vaječné žĺtky a syr.

Bielky ušľaháme a tiež vmiešame. Cesto okoreníme a naplníme do formy.

Pečieme v rúre na strednej priečke pri teplote 180°C asi 30 minút.

Na omáčku na jemno nasekáme opláchnutú pažítku. Ošúpeme cibuľu, nadrobno ju nakrájame a opečieme na masle. Pridáme vývar, creme fraiche a nasekanú pažítku, dobre premiešame a necháme povariť. Vsypeme múku, omáčku povaríme a ochutíme citrónovou šťavou a korením. Podávame k upečenému nákypu.

Reklamy

One response

  1. Všetko je raz prvý raz a tak som si pripravila túto pochúťku z quinoy. Podarila sa výborne, len omáčku som urobila hríbovú. Tiež sa k tomu hodila. Keďže bábovka bola velikánska, jedla som ju na pokračovanie aj so zeleninovým šalátom. Odporúčam vyskúšať.

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s