Krupicová polievka s kukuricou a rajčinami

Prísady pre 2 osoby:

1 čerstvý kukuričný klas, 1/8 l zeleninového vývaru, 1 polievková lyžica masla, 60 g krupice, 200 ml mlieka, 2 mäsité rajčiny, 2 vaječné žĺtky, 2 polievkové lyžice jemne nasekanej petržlenovej vňate

Doba prípravy: 45 minút

Kukuričný klas varíme v zeleninovom vývare asi 15 minút. Potom ho vyberieme a necháme okvapkať. Klas pevne uchopíme za špičku a postavíme na silnejší koniec. Ostrým nožom zhora dole odrežeme kukuričné zrná.

Maslo rozohrejeme a opražíme na ňom krupicu, rozriedime vývarom z kukurice, pridáme mlieko a necháme asi 10 minút povariť.

Rajčiny prelejeme vriacou vodou, necháme jednu minútu pôsobiť, stiahneme šupku, odstránime jadierka, odkrojíme hrubé časti okolo stopky a dužinu nakrájame na kocky. Dáme do polievky.

Žĺtky rozmiešame v šálke s trochou polievky a vlejeme do polievky. Polievku už nevaríme, inak sa vajce zrazí.

Pridáme petržlenovú vňať, kukuričné zrná a necháme v polievke zohriať.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s