Sarma s pórom a orechmi

Čas prípravy: 120 minút

1 hlávka kyslej kapusty, 3 cibule, 150 g ryže, 4 mrkvy, 2-3 póry, 100 g orechov pomletých alebo najemno nasekaných, čierne korenie, pár zrniek rasce, 1/2 lyžičky mletej červenej papriky, vegeta, trochu oleja

Z kapusty použijeme celé pekné listy, hrubý stred listov trochu orežeme, aby bol tenší a listy umyjeme a necháme okvapkať.

Cibule nakrájame nadrobno a na oleji podusíme do mäkka. Pridáme vegetu a čierne korenie, na drobno nakrájanú mrkvu a na tenké kolieska nasekaný pór. Všetko dobre premiešame a krátko podusíme. Pridáme ryžu, zalejeme 1 dl teplej vody a povaríme, kým ryža trochu zmäkne, potom pridáme ostatné koreniny a orechy. Odstavíme z ohňa.

Touto zmesou naplníme kapustné listy a dáme ich do hrnca, vyloženého nasekanými kapustnými listami a rascou.

Varíme na miernom ohni asi 1 a pol hodiny, z času na čas zatrasieme hrncom – nikdy nemiešame. V prípade potreby podlejeme vodou.

Hotové odstavíme z ohňa a preložíme do keramickej zapekacej nádoby. Pridáme zápražku z červenej papriky a oleja a pečieme v rúre predhriatej na 220°C, až kým sa na sarmách neurobí kôrka.

Vyberieme z rúry a podávame.

Reklamy

2 responses

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s