Sladkokyslá zelenina s kokosovou ryžou

Prísady pre 4 osoby:

kúsok zázvoru veľkosti vlašského orechu, 300 g malých šampiňónov, 300 g čínskej kapusty, 2 jarné cibuľky, 4-5 polievkových lyžíc oleja, 100 g kešu orieškov, soľ, 150 g drobných sterilizovaných kukuričných kláskov, 1 šálka sójových klíčkov, 1/8 l zeleninového vývaru, 2 polievkové lyžice paradajkového kečupu, 1 čajová lyžička cukru, sójová omáčka, 1 čajová lyžička maizeny

Doba prípravy: 30 minút

Zázvor ošúpeme a najemno nakrájame. Zeleninu umyjeme a očistíme. Huby nakrájame na štvrtiny, čínsku kapustu na tenké prúžky a jarnú cibuľku nakrájame na kolieska.

Na panvici rozohrejeme olej, opražíme na ňom kešu oriešky a osolíme ich.

Pridáme pripravenú čerstvú zeleninu okrem cibule a za stáleho miešania asi 4 minúty popražíme. Potom pridáme kukuricu, klíčky a cibuľu.

Vývar zmiešame s kečupom, cukrom, sójovou omáčkou a maizenou, pridáme k zelenine a znovu necháme povariť. Zeleninu sladkokyslo dochutíme.

Kokosová ryža

1/4 l mlieka, 75 g strúhaného kokosu, 200 g ryže, 200 ml zeleninového vývaru

Doba prípravy: 35 minút

Mlieko s kokosom privedieme do varu, odstavíme z ohňa a necháme niekoľko minút odležať.

Mlieko precedíme cez sitko a doplníme zeleninovým vývarom na 400 ml.

V hrnci s touto tekutinou povaríme ryžu na malom ohni, až kým sa všetka voda vyvarí.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s