Špenátový koláč s ovčím syrom

Prísady pre 6 osôb:

450 g lístkového cesta, 1 kg špenátu, čerstvo mleté čierne korenie, soľ, 2 strúčiky cesnaku, 300 g ovčieho syra, 250 g syra mascarpone, 500 g netučného tvarohu, 5 vajec, 40 g píniových orieškov

Doba prípravy: 1 a 1/4 hodiny

Špenát umyjeme a očistíme. Dostatočné množstvo vody privedieme do varu, vložíme polovicu špenátu, uvedieme do varu a po 1-2 minútach vyberieme, necháme okvapkať, okoreníme a osolíme. S druhou polovicou špenátu postupujeme obdobným spôsobom. Nadbytočnú vodu zo špenátu vytlačíme.

Cesnak ošúpeme a nasekáme na jemno. Ovčí syr nadrobíme, zmiešame so syrom mascarpone, tvarohom, cesnakom, 4 vajcami a 1 vaječným bielkom do krémova, 1 žĺtok si odložíme.

Rúru predhrejeme na 200°C.

Hlbokú zapekaciu misku vyložíme papierom na pečenie. Časť cesta položíme na dno misky. Na cesto rozotrieme polovicu špenátu, syrovú zmes a pokryjeme zvyšným špenátom. Na vrch dáme druhú časť cesta. Potrieme odloženým žĺtkom a posypeme píniovými orieškami. Pečieme v rúre na strednej priečke pri teplote 180°C asi 40 minút.

Reklamy

2 responses

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s