Ragú z tofu s čínskou kapustou a mrkvovou ryžou

Prísady pre 4 osoby:

400 g tofu, 1 polievková lyžica sójovej omáčky, 500 g čínskej kapusty, 750 g rajčín, 50 g pokrájaných mandlí, 2 polievkové lyžice chuťovo neutrálneho oleja, soľ, biele korenie

Doba prípravy: 30 minút

Tofu nadrobno nakrájame a pokvapkáme sójovou omáčkou.

Z čínskej kapusty odstránime vonkajšie listy, kapustu rozpolíme a zo stredu vykrojíme hlúb. Polky kapusty rozkrájame na prúžky, umyjeme a necháme dobre okvapkať.

Rajčiny prelejeme vriacou vodou a necháme asi 2 minúty pôsobiť. Stiahneme šupku a odstránime jadierka. Dužinu nakrájame na väčšie kúsky.

1 polievkovú lyžicu nakrájaných mandlí opražíme na panvici bez tuku. Rozohrejeme olej a podusíme na ňom prúžky čínskej kapusty. Pridáme rajčiny, neopražené mandle, soľ a korenie.

K podusenej kapuste pridáme tofu a necháme zohriať. Ragú podávame posypané opraženými mandľami.

Mrkvová ryža

200 g ryže, 200 ml zeleninového vývaru, 200 ml mrkvovej šťavy, 150 g nastrúhanej mrkvy, 1-2 čajové lyžičky masla, soľ, čierne korenie

Doba prípravy: 35 minút

Ryžu povaríme so zeleninovým vývarom a mrkvovou šťavou. Nastrúhanú mrkvu podusíme na masle a vmiešame do uvarenej ryže. Ochutíme soľou a korením.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s