Hrachová krémová polievka s opečeným chlebom

Prísady pre 4 osoby:

400 g mrazeného hrachu, 400 ml zeleninového vývaru, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 3 polievkové lyžice masla, 100 g kyslej smotany, soľ, biele korenie, čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok, 2 plátky tvrdšieho žitného chleba

Doba prípravy: 20 minút

Cibuľu a cesnak ošúpeme, jemne nasekáme a podusíme na jednej lyžici masla.

Pridáme hrach a zeleninový vývar, privedieme do varu a 6 – 7 minút povaríme. Ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Rozmixujeme. Vmiešame smotanu a znovu zohrejeme.

Plátky chleba nakrájame na malé kocky. Zohrejeme zvyšné maslo a kocky chleba na ňom opečieme do zlatista. Polievku servírujeme posypanú kockami opečeného chleba.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s