Toasty s karamelizovanou šalotkou a cesnakom

Rozpis na 4 porcie:

2 polievkové lyžice olivového oleja, 2 šálky cibule šalotky pokrájanej na kolieska, 8 strúčikov cesnaku nakrájaného natenučko, 1 pohár červeného vína, 2 polievkové lyžice hnedého cukru

Čas prípravy: 30 minút

Olej rozohrejeme v panvici s nelepivým povrchom, pridáme cibuľu a cesnak a 1 minútu opekáme na strednom ohni, aby sme cibuľu nepripálili. Pridáme cukor a opekáme asi 3 minúty, kým cukor nezačne hnednúť. Zalejeme vínom a varíme, až kým získame hustejšiu krémovú omáčku (asi 15 minút). Podávame s opečenými toastmi.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s