Indická šošovica

Prísady pre 4 osoby:

250 g tmavej šošovice, 3 cibule, 2 strúčiky cesnaku, kúsok zázvoru veľkosti vlašského orechu, 2 polievkové lyžice oleja, 1 čajová lyžička kurkumy, 1 čajová lyžička rímskeho kmínu, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 1/2 zväzku petržlenovej vňate, 1-2 polievkové lyžice citrónovej šťavy

Doba prípravy: 1 hodina

Šošovicu prepláchneme v tečúcej studenej vode. Ošúpeme zázvor a na jemno nastrúhame. V hrnci rozohrejeme 1 polievkovú lyžicu oleja. Cibuľu, cesnak a zázvor na ňom opražíme. Pridáme korenia a potom šošovicu. Potom pridáme 1/2 litra vody a 1 čajovú lyžičku soli. Varíme prikryté asi 30 minút.

Medzitým ošúpeme ďalšie dve cibule, rozpolíme ich a nakrájame na prúžky. Petržlenovú vňať umyjeme a nakrájame.

Keď je šošovica uvarená, ochutíme ju soľou a citrónovou šťavou a vmiešame petržlenovú vňať.

Cibuľu opražíme na zvyšnom oleji do zlata a podávame ju so šošovicou.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s