Šalát s paprikou a avokádom

Prísady pre 4 osoby:

3 červené papriky, 1 polievková lyžica chuťovo neutrálneho oleja, soľ, 125 g netučného tvarohu, 25 g čerstvého bylinkového syru, čerstvo mleté čierne korenie, tymián, 2 strúčiky cesnaku, 3 polievkové lyžice citrónovej šťavy, 2 polievkové lyžice olivového oleja lisovaného zastudena, 2 avokáda, 250 g cherry paradajok

Doba prípravy: 1 hodina

Papriky potrieme olejom a pod grilom zo všetkých strán opekáme tak dlho, kým šupka nezhnedne. Potom ich osolíme a dáme na 10 minút do papierového sáčku. Kým sú papriky ešte teplé, ošúpeme ich a dužinu nakrájame na dlhé prúžky.

Tvaroh zmiešame s čerstvým syrom, soľou a korením.

Cesnak ošúpeme a na jemno nasekáme. 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy zmiešame so soľou, korením, tymiánom, cesnakom a olejom na marinádu.

Avokáda rozpolíme, nakrájame na úzke dieliky a zmiešame s prúžkami paprík a pokvapkáme zvyšnou citrónovou šťavou.

Rajčiny umyjeme a rozkrojíme na polovice. Pridáme k paprikám a avokádu a šalát pokvapkáme marinádou. Ozdobíme tvarohovou zmesou.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s