40 g jemných ovsených vločiek, 30 g špaldovej múky, 2 vajcia, soľ, 2 čajové lyžičky olivového oleja lisovaného za studena, asi 1/4 l mlieka, 4 veľké hrsti špenátu, 100 g kyslej smotany, 80 g jogurtu, 2 polievkové lyžice sušeného droždia, čerstvo mleté čierne korenie, čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok, bylinková soľ, olivový olej na pečenie
Doba prípravy: 15 minút
Ovsené vločky zmiešame s múkou, vajcami, štipkou soli a olivovým olejom. Pridáme toľko mlieka, aby vzniklo redšie cesto a necháme napučať.
Špenát umyjeme a očistíme. Na panvici zohrejeme olivový olej. Z cesta postupne upečieme dve palacinky a odložíme na teplé miesto.
Špenát podusíme v hrnci. Vmiešame kyslú smotanu, jogurt a droždie a ochutíme korením.
Palacinky naplníme krémom, preložíme a podávame.