Hrášková omeleta

Prísady pre 4 osoby:

300 g mrazeného hrášku, 4 vajcia, 150 g kyslej smotany, bylinková soľ, biele korenie, 1 zväzok bazalky, 250 g drobných rajčín, 30 g masla

Doba prípravy: 20 minút

Vajcia zmiešame so smotanou a vmiešame do nich hrášok. Ochutíme bylinkovou soľou a korením.

Bazalku umyjeme, lístky otrháme. Veľké listy nakrájame na prúžky.

Rajčiny prelejeme vriacou vodou, necháme krátko pôsobiť, stiahneme šupku, odstránime jadierka a dužinu nakrájame na väčšie kúsky.

Polovicu masla rozohrejeme na panvici. Vlejeme do nej polovicu vaječnej zmesi a posypeme polovičným množstvom bazalky a rajčín. Omeletu pečieme prikrytú asi 5 minút, vyberieme z panvice a odložíme na teplé miesto. Na zvyšnom masle upečieme druhú omeletu.

Omelety rozkrojíme na polovicu a servírujeme.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s