Dyňové kari

Prísady pre 3 osoby:

700 g dyne Hokkaido, 2 cibule, 2-3 polievkové lyžice olivového oleja lisovaného za studena, soľ, chilli, 1 čajová lyžička rímskej rasce, 2 čajové lyžičky kurkumy, 1/2 čajovej lyžičky zázvorového prášku, štipka muškátového oriešku, 50 ml suchého bieleho vína (prípadne zeleninového vývaru), 20 g zelených tekvicových semienok

Doba prípravy: 30 minút

Dyňu ošúpeme, odstránime vnútrajšok so semenami a dužinu nakrájame na veľké kocky. Cibuľu ošúpeme a nadrobno nakrájame.

Na veľkej panvici zohrejeme olej a cibuľu s dyňou na ňom za stáleho miešania asi 10 minút popražíme. Pritom pridáme korenia.

Keď je dyňa mäkká, ale ešte pevná, prilejeme víno a chvíľu povaríme.

Tekvicové semienka nasekáme nahrubo a nasucho opražíme na panvici. Dyňu ochutíme a podávame posypanú nasekanými semienkami.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s