Ružičkový kel s plnenými syrovými žemľami

Prísady pre 2 osoby:

500 g ružičkového kelu, 1 malá cibuľa, 2 polievkové lyžice masla, soľ, biele korenie, čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok, 200 g jemného plesňového syra, 50 ml suchého bieleho vína, 150 g kyslej smotany, 2 malé žemle

Doba prípravy: 25 minút

Ružičkový kel umyjeme a očistíme. Cibuľu ošúpeme a nadrobno nakrájame. Kocky cibule podusíme do sklovita na 1 polievkovej lyžici masla. Krátko podusíme spolu s ružičkovým kelom a prilejeme asi 1/2 šálky vody.

Pridáme soľ, korenie a muškátový oriešok a asi 10 minút podusíme. Zvyšnú tekutinu necháme bez pokrievky vypariť.

Syr nakrájame nadrobno a necháme na miernom ohni rozpustiť vo víne. Vmiešame kyslú smotanu a ochutíme soľou a muškátovým orieškom. Omáčku odložíme na teplé miesto.

Zo žemlí odkrojíme vrchnú časť, vydlabeme mäkký vnútrajšok, nakrájame na kocky a opečieme na zvyšnom masle. Žemle naplníme syrovou omáčkou. Ružičkový kel posypeme opečenou žemľou a podávame s plnenými žemľami.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s