Čokoládová hviezda

Počet porcií: 6

1/2 hrnčeka (60 g) hladkej múky, 1 hrnček (250 ml) mlieka, 2/3 hrnčeka (125 g) krupicového cukru, 1/4 hrnčeka (60 g) masla, 4 vajcia – žĺtky oddelené od bielkov, 5 lyžíc kakaa

Príprava: 30 minút  Tepelná úprava 25 minút

Múku s troškou mlieka vymiešame dohladka. Zvyšné mlieko, cukor a maslo uvaríme v hrnci s hrubým dnom. Pridáme múčnu zmes a dôkladne vyšľaháme. Odstavíme zo sporáka a necháme vychladnúť. Žĺtky ušľaháme takmer dobiela. Z bielkov urobíme tuhý sneh. Do uvareného mlieka pridáme kakao a dobre premiešame. Vmiešame žĺtky a opatrne aj sneh z bielkov. Formu v tvare hviezdy (alebo aj venca) potrieme maslom, vysypeme múkou a vlejeme do nej cesto. V rúre predhriatej na 190°C pečieme 25 minút. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Vyklopíme z formy a podávame.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s