Chilli sin carne

Prísady pre 4 osoby:

2 červené papriky, soľ, 500 g rajčín, 2 cibule, 150 g čiernych olív, 2 polievkové lyžice oleja, 50 g rajčinového pretlaku, 2 malé konzervy červených fazúľ (370 g netto), 100 ml rajčinovej šťavy, kajenské korenie

Doba prípravy: 40 minút

Papriky dáme na plechu priamo pod rozohriaty gril. Zo všetkých strán opečieme, vyberieme z rúry a dáme do papierového sáčku postáť. Z ešte teplých paprík stiahneme šupku a odstránime stopky a jadierka. Zachytíme vytekajúcu šťavu a dužinu jemne nasekáme.

Rajčiny prelejeme vriacou vodou, necháme jednu minútu pôsobiť a stiahneme šupku. Odstránime jadierka a dužinu jemne nasekáme.

Ošúpeme cibule a nakrájame ich na tenké kolieska. Olivy vykôstkujeme, umyjeme bazalku a lístky otrháme od stoniek. Olivy s bazalkou rozmixujeme.

Rozohrejeme olej a podusíme na ňom cibuľu do sklovita. Pridáme paradajkový pretlak a krátko spolu podusíme. Pridáme rajčiny, papriky, fazule a olivovú pastu, prilejeme rajčinovú šťavu a povaríme 10 – 15 minút. Ochutíme soľou a kajenským korením.

 

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s