Bulgurová panvica

Prísady pre 4 osoby:

350 ml zeleninového vývaru, 175 g bulguru, , 300 g brokolice, soľ, 250 g stonkového zeleru, 150 g mrkvy, 3 polievkové lyžice sezamového oleja, 100 g nesolených arašidov, čerstvo mleté čierne korenie, trochu citrónovej šťavy, sójová omáčka

Doba prípravy: 40 minút

Zeleninový vývar privedieme do varu, vsypeme doňho bulgur a mimo ohňa necháme asi 30 minút pučať.

Brokolicu očistíme, rozdelíme ju na malé ružičky a blanšírujeme vo vriacej vode asi 3 minúty. Zeler umyjeme, očistíme a nakrájame na tenké plátky. Mrkvu ošúpeme a nastrúhame.

Olej rozohrejeme vo veľkej panvici, ktrátko v ňom opražíme arašidy, potom pridáme zeleninu a za stáleho miešania asi 5 minút opekáme.

Pridáme bulgur a necháme prehriať. Ochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou a niekoľkými kvapkami sójovej omáčky.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s