Zeleninové fašírky

Pre 4 osoby potrebujeme:

2 lyžice masla alebo alebo rastlinného oleja, 1 cibuľu, 300 g varenej šošovice, 1 konzerva červenej fazule, 2 vajcia, 2 lyžice stredne ostrej horčice, 2 žemle namočené vo vode, morskú soľ, mleté čierne korenie, trocha muškátového oriešku, trochu sójovej omáčky, 1 zväzok petržlenovej vňate, ovsené vločky na zahustenie, 1 strúčik cesnaku

Na panvici zohrejeme maslo alebo olej, pridáme nadrobno posekanú cibuľu a opražíme. Šošovicu a fazuľu rozmixujeme v mixéri.

Cibuľu, šošovicovo-fazuľové pyré, vajcia, horčicu, pretlačený cesnak a dobre vytlačené žemle zmiešame na tuhú masu.

Okoreníme mletým čiernym korením, pridáme soľ, muškátový oriešok a sójovú omáčku.  Z cesta sformujeme navlhčenými rukami fašírky a vyprážame ich na panvici do zlata.

Tieto zeleninové fašírky môžeme pripraviť aj z cícera alebo hrachu.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s