Paradajky plnené cestovinami

Prísady pre 4 osoby:

8 menších paradajok (asi po 40 g), soľ, 200 ml suchého bieleho vína, 45 g malých cestovín, 2 čajové lyžičky olivového oleja, biele korenie, niekoľko stoniek trebuľky, 30 g čedaru alebo pikantného tvrdého syra

Doba prípravy: 20 minút

Paradajky umyjeme, odkrojíme vrchy a vydlabeme dužinu. Vnútra paradajok ľahko osolíme. Otočíme dnom hore a necháme uschnúť.

Biele víno osolíme a privedieme do varu. Vložíme cestoviny a necháme asi 5 minút povariť tak, aby boli ešte pevné na zahryznutie. Necháme okvapkať, zmiešame s olivovým olejom a korením a necháme vychladnúť.

Trebuľku umyjeme, lístky otrháme od stoniek. Niekoľko lístkov odložíme na ozdobu, zvyšok nahrubo nasekáme. Syr nastrúhame na jemno a spolu s nasekanou trebuľkou vmiešame do cestovín, okoreníme a touto zmesou naplníme paradajky. Každú paradajku prikryjeme odkrojeným vrchom a ozdobíme trebuľkou.

Pridaj komentár