Zapekané cestoviny so zeleninou

Prísady pre 4 osoby:

400 g baklažánu, 400 g žltých a zelených paprík, soľ, 3 polievkové lyžice olivového oleja, 250 g cestovín, 200 g netučného tvarohu, 2 vajcia, 150 g smotany, 150 g ovčieho syra, 2 polievkové lyžice provensálskych byliniek v oleji (prípadne 1 lyžica sušených byliniek zmiešaných s 1 lyžicou oleja), čerstvo mleté čierne korenie, 2 polievkové lyžice strúhanky, olej na vymazanie plechu a formy

Doba prípravy: 1 a 1/4 hodiny

Predhrejeme si gril. Zeleninu umyjeme. Baklažány nakrájame na 1 centimeter hrubé plátky, papriky rozpolíme a očistíme.

Zeleninu rozložíme na plech potretý olejom, papriky položíme reznou plochou smerom dolu. Zeleninu posolíme, pokvapkáme olejom a grilujeme.

Baklažány asi po 2 minútach, keď zhnednú, otočíme. Papriky tiež opečieme dohneda a oboje dáme dole z plechu. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.

Z paprík stiahneme šupku a nakrájame ich na prúžky.

Tvaroh zmiešame s vajcami a sladkou a kyslou smotanou. Syr a bylinky vmiešame do oleja a ochutíme soľou a korením. Rozmixujeme na hladký krém.

Do plochej zapekacej nádoby potretej olejom kladieme po vrstvách polovicu cestovín, tvarohovú hmotu, zeleninu a potom znovu cestoviny, tvaroh a zeleninu.

Posypeme strúhankou, pokvapkáme zvyšným olejom a pečieme v rúre na strednej priečke pri 180°C asi 30 minút.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s