Bylinková tortilla s paprikovou omáčkou

Prísady pre 2 osoby:

2 vajcia, 80 g kukuričnej múky, 40 g pšeničnej múky, 6 polievkových lyžíc mlieka, 2 polievkové lyžice miešaných nasekaných zelených byliniek, soľ, 2 červené papriky, 2 polievkové lyžice olivového oleja lisovaného zastudena, 200 ml paradajkovej šťavy, 8 plnených zelených olív, 50 g syra feta

Doba prípravy: 30 minút

Vajcia zmiešame s kukuričnou a pšeničnou múkou, mliekom a bylinkami a mierne osolíme. Cesto necháme odležať.

Papriky umyjeme, rozkrojíme, odstránime jadierka, stopky a vnútorné blanky a nakrájame na malé kocky.

Kocky papriky opražíme v horúcom oleji. Keď paprika začne hnednúť, zelejeme ju paradajkovou šťavou. Olivy nakrájame na krúžky a pridáme k paprikám. Omáčku necháme variť prikrytú na miernom ohni asi 10 minút.

Rozdrobíme syr feta. Na panvici s hrubým dnom zohrejeme olej a vlejeme do nej vaječné cesto. Tortillu pečieme z obidvoch strán do hneda. Po obrátení posypeme tortillu syrom feta a prikrytú dopečieme. Tortillu podávame s omáčkou.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s