Baklažánové závitky so pšenovým krémom

Prísady na 14 závitkov:

14 naložených vinných listov, 1 veľký baklažán (asi 500 g), soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 4 polievkové lyžice olivového oleja, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 100 g pšena, 1/2 l zeleninového vývaru, 100 g čerstvého bylinkového syra, 100 g cherry paradajok, 1-2 polievkové lyžice balzamikového octu

Doba prípravy: 1 a 1/3 hodiny

Vínne listy opláchneme, necháme okvapkať a osušíme. Baklažán omyjeme, rozkrojíme naprieč a pozdĺžne krájame asi 1 centimeter hrubé plátky. Potom plátky osolíme a necháme asi 1 hodinu uležať.

Plátky baklažánu otrieme papierovou utierkou, okoreníme a potrieme 3 lyžicami olivového oleja. Na vymazanom plechu pečieme pod grilom z každej strany asi 5 minút.

Nasekanú cibuľu a rozotretý cesnak opečieme vo zvyšnom oleji, pridáme pšeno a zalejeme vývarom. Dusíme na miernom ohni asi 30 minút a necháme vychladnúť. Na ochutenie vmiešame do pšena syr.

Vínne listy rozložíme vedľa seba. Na každý list položíme jeden plátok opečeného baklažánu. Paradajky umyjeme a rozkrojíme na polovice. Na každý plátok baklažánu dáme trochu pšenového krému a dve polovice paradajok. Vínne listy stočíme do závitkov, dáme na tanier a pokvapkáme octom. Podávame vlažné alebo studené.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s