Ital dyňové kari

Pre 4 osoby:

675 g dyne, 1 veľký zemiak, 2 stredne veľké cibule, 1 strúčik cesnaku, 2 lyžice rastlinného oleja, 1 kúsok škorice (asi 7 cm), 3 klinčeky, 1 bobkový list, 1 lyžička kumínu, 2 lyžičky mletého koriandru, 1 lyžička garam masaly, 2 stredne veľké paradajky

Dyňu a zemiak ošúpeme a nakrájame na kocky asi 2 cm veľké. Z dyne odstránime semená. Ošúpeme cibuľu a cesnak a nakrájame na plátky. V hrnci rozpálime rastlinný olej a opražíme cibuľu a cesnak, kým začnú tmavnúť dohneda. Pridáme škoricu, klinčeky, bobkový list, kumín a ostatné korenie. Za stáleho miešania pražíme asi 2 až 3 minúty. Pridáme ošúpané a na väčšie kúsky nakrájané paradajky. Vmiešame nakrájanú dyňu a zemiak a varíme na miernom ohni, kým zelenina nie je mäkká. Čas od času zamiešame, aby sa zelenina zospodu nepripálila, podľa potreby prilejeme 2 alebo 3 lyžice vody. Pred podávaním vyberieme škoricu a bobkový list. Ako príloha sa hodí nekvasený chlieb.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s