Boršč

Prísady pre 4 osoby:

250 g cibule, 500 g paradajok, 2 strúčiky cesnaku, 750 g červenej repy, 3 stonky zeleru, 750 g zemiakov, 500 g bielej kapusty, 30 g masla, 1 a 1/2 l zeleninového vývaru, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, štipka cukru, 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy, 1 zväzok petržlenovej vňate, 150 g kyslej smotany

Doba prípravy: 1 hodina

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Paradajky prelejeme vriacou vodou, necháme 1 minútu pôsobiť, stiahneme šupku a dužinu nakrájame na kocky. Cesnak ošúpeme a na jemno nasekáme. Červenú repu omyjeme, ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Zelerové stonky očistíme a nakrájame na tenké plátky. Zemiaky umyjeme, ošúpeme a nakrájame na stredne veľké kocky. Bielu kapustu očistíme a nakrájame na tenké prúžky.

Cibuľu podusíme na masle do sklovita. Pridáme zeleninu a asi 15 minút dusíme na miernom ohni. Prilejeme vývar, okoreníme soľou, korením, cukrom a citrónovou šťavou a necháme ďalších 30 minút povariť.

Petržlenovú vňať omyjeme, nahrubo nasekáme a vmiešame do polievky. Polievku podávame s kyslou smotanou.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s